Herstellen

Schoenen herstellen, een vak. Maar één met passie!

Stefan Windmolders heeft net als zijn zus Linda de liefde voor de schoenen met de paplepel meegekregen. Hij vervolmaakte zich gedurende vijf jaar in Lier waar hij op een traditionele manier het vak van schoenmaken aanleerde. Een opleiding die vandaag niet meer bestaat.

Stefan houdt die waarden van vroeger nog hoog in het vaandel. Schoenen herstellen is meer dan snijden en lijmen. Een goede schoenmaker herken je immers aan zijn stikwerk. Ook in de keuze van materialen gaat Stefan steeds voor de hoogste kwaliteit. Niet elke leren zool gaat zo maar op de schoen die hij onder handen neemt. Eentje die op eikenschors gelooid is, is bijvoorbeeld veel slijtvaster.

Stefan is ook nog een schoenmaker die de anatomie van de schoen weet aan te voelen. Hij heeft er immers nog ooit helemaal zelf gemaakt, startend vanaf de leest. Dat resulteert in het haarfijn aanvoelen wat er moet gebeuren aan een schoen die voor herstelling wordt binnengebracht en welke materialen er gebruikt moeten worden. Nadat je geblesseerde schoen in handen van Stefan geweest is, is ie zo goed als nieuw!

Ook voor orthopedische aanpassingen aan een schoen ben je bij Stefan aan het goede adres. Niet alleen gebeurt dat nauwkeurig tot op de millimeter, ook heeft hij aandacht voor het uitzicht. Hij gaat iedere keer weer op zoek naar de gepaste kleur zodat niemand op het eerste zicht ziet dat je met aangepast schoeisel rondloopt. Een voorbeeld hoe Stefan zijn kennis inzet voor de klant.

Stefan repareert alle schoenen van klein tot groot, of je ze bij Schoenen Windmolders of ergens anders kocht… ook een broeksriem, een handtas of een boekentas met losse naad zijn bij hem in goede handen…